Wednesday, June 22, 2011

Norges beste journalist?

Det er nødt til å være Bernt Jakob Oksnes. Han er rett og slett helt fantastisk. Delvis hvordan han skriver, og delvis de tingene han velger å skrive om. Jeg regner med at alle som leser dette og som kan norsk har lest artikkelen hans Den usynlige. Hvis ikke, så gjør det nå, umiddelbart!! Det var den han fikk Den store journalistprisen for, og det kunne ikke vært mer velfortjent.

Nå har han gjort det igjen ... eller rettere sagt gjorde han det for et par uker siden, men artikkelen har ikke blitt publisert på nett før nå. Denne artikkelen om en ung jente i Bergen som har en progeriarelatert tilstand. 17 år, men allerede gammel. Hun er den eneste i Norge med progeria. Ikke eneste nordmann, for hun er innvandrer, foreldrene er tyskere. Progeria er så sjeldent at det ikke finnes noen nordmenn som har det - det er for få av oss. Kan ikke tenke meg at det er så veldig mange tyskere som har det heller. Hun fikk heldigvis reist til USA for noen år siden og truffet noen andre progeriabarn. Artikkelen handler om ... livet hennes, tankene hennes, familien hennes. Så velskrevet og rørende og tankevekkende og i det hele tatt. Les! :-)

Tittelen på artikkelen er ganske lang, det er et sitat, noe Henriette som artikkelen handler om har sagt. Det er så godt sagt, og så sant.

Meningen med livet er å gjøre det beste ut av den levetida du har fått.

No comments: