Wednesday, March 9, 2011

Hvordan er det mulig ...

... å begripe så ekstremt lite av hvordan verden er skrudd sammen, og allikevel fungere i samfunnet? Jeg fatter det ikke. Og jeg synes det er skremmende å tenke på at mennesker som tilsynelatende meget mulig virker normalt oppegående kanskje går rundt med hodet fullt av den tetteste tåke og de mest latterlige meningsløsheter. Mange bare avfeier problemstillingen vi har i Norge i dag med økende interesse for det alternative og alt som følger med - det er ikke så farlig, la nå folk holde på, de skader da ingen. Eventuelt er logikken at de bare skader seg selv, så la dem drive på. Men faktum er at det er skadelig for samfunnet vårt som helhet at det blir stadig flere og flere og flere idioter blant oss. Stadig flere tomsinger som rett og slett ikke forstår hvordan verden fungerer. Før eller senere kommer vi til et tipping point hvor samfunnet rett og slett ikke klarer å fungere heller. Det hjelper ikke å ha ti tusen biler hvis det ikke eksisterer en bilmekaniker. o_O

Et lite hjertesukk, inspirert, eller hva man skal si, av en kommentar på Trine Grungs blogg ... fra kommentarfeltet på den såkalte HelseHildes mest forskrudde innlegg hittil. Og det sier jo ikke så rent lite. Kommentaren er en nærmest total kollaps av forståelse og innsikt. Det er nesten fascinerende. Read it and weep.

Du store min. Det er tydelig at mange føler seg tråkket på tærne her, i forhold til sine "sannheter" og hva de selv har lært og tror på. Slik er det når noen kommer med noe nytt, vi føler oss angrepet og må gå i forsvar. Og tydeligvis treffer Hilde spikeren på hodet, og det er supert. Det er begynnelsen på en stor forandring. Det er slik det alltid er før store forandringer skjer, først kommer noen med en helt ny måte å se tingene på, så blir det rabalder, og så kommer forandringen i hele samfunnet. Så dette går etter boka. Supert.
Vitenskap er ikke alt. Selv vitenskapen har tatt feil, mange ganger, og mye som er såkalt vitenskapelig er vridd og vendt på for å få ønsket resultat. Finnes mye grums i vitenskapen. Det finnes også fenomener som ikke kan måles vitenskapelig. Det betyr ikke at det ikke er sant eller at de ikke eksisterer. Jeg synes synd på mennesker som er så trangsynte at de ikke er åpen for annet enn vitenskap.
Vi mennesker har alle våre "sannheter", og mange av dem begrenser oss. Vi kan ikke lære noe nytt hvis vi stenger ører og øyne. For å bevirke et annet resultat, må man forsøke en annen metode! Å være lege eller å ha jobbet med reumatikere i 20 år betyr ikke at dere sitter på sannheten. Det betyr bare at dere har prøvd de samme metodene om og om igjen, uten å få noe godt resultat. Hvis bare ETT menneske greier å bli frisk ved andre måter enn de skolemedisinske, så er det verdt å sette fokus på, for å se om flere kan dra nytte av det.
La de som har erfaring på området få uttale seg, for det er nemlig de som vet hva de snakker om.

1 comment:

KAS said...

Det er fryktelig. Jeg blir dårlig. Hadde greid å fortrenge den idiotbloggen, men måtte jo følge linken din... :-(