Wednesday, November 10, 2010

Svensk skräck

Another book you should all read. :-)

I just finished this yesterday and, wow, what can I say. Lindqvist is one of my favorite authors and I think that this has almost got to be my favorite book of his. The story is ... ever so slightly far fetched, to be honest :-) but the setting is just ... wow. Incredible. He brings it to life with such incredible vividness, it's like I went there and saw the place myself. Even more so than in his debut novel, Let the Right One In (which I also totally love). It's a kind of horror story, but it's so much more than that too. The main character is a man whose little daughter has disappeared, and I found the journey of this character really fascinating to follow. If you're looking for a good read, an original story and an intense pageturner, then look no further, this is the book for you.

I totally bought the story, btw. :-)

You can also get it in English; it's called Harbour.

4 comments:

Findabair said...

Vil du si den er lesbar for meg? :) Synes jo den virker veldig spennende, men har vært litt nervøs for å lese den...

Leisha Camden said...

Ja, jeg vil absolutt si det. Ikke noe vampyrgreier her ;-) og ikke noe lignende suspekte greier som det du hadde trøbbel med l Låt den rätte komma in. Det er overnaturlige elementer her også, men på et helt annet nivå. Ikke overnaturlige skapninger på den måten som det er i de to første bøkene hans. Og settingen er som jeg nevnte i innlegget veldig spesiell. Jeg syntes at denne boka var mindre som en skrekkhistorie og mer som en fabel, hvis det gir mening. Jeg ble ikke skremt av den, men jeg klarte nesten ikke å legge den fra meg ... historien har et fantastisk driv i seg og persongalleriet er også veldig veldig bra. Hadde vært meget interessant å høre hva du synes om den. :-)

Marthe said...

Jeg bare måtte kommentere dette, for denne boka er så fantastisk bra. Jeg har lest alt han har skrevet (tror jeg) og La den rette komme inn er nok min favoritt, men jeg er så enig i det du skriver om stemningen i Menneskehavn (jeg har bare lest den på norsk). Den grep meg veldig. Har du lest novellesamlingen hans, Papirvegger?

God helg :-)

Leisha Camden said...

Ja, jeg har lest Pappersväggar (har kjøpt alle på svensk :-). Syntes den var den svakeste av bøkene hans, selv om jeg likte den godt. Romanene hans er bare så utrolig sterke, det er vanskelig å få til samme impact i kortformat. :-) Jeg har lest alt han har utgitt unntatt den aller siste, Lille stjärna eller hva den heter ... den kommer ikke i paperback før til neste år, så vidt jeg vet, så jeg får bare smøre meg med tålmodighet. :-) Tror den er kjempegod også ... men det skal noe til før den kan måle seg med denne, det må jeg si. :-)

God helg til deg også!! :-)