Tuesday, February 17, 2009

Spørsmål til Bushra Ishaq ...

... da jeg synes hun virker svært godt kvalifisert til å svare på det.

Hvor dum går det egentlig an å bli?

Jeg bare lurer.

4 comments:

Anonymous said...

BUSHRA ISHAG,du sier at politiets nei til hijab er et resultat av, sitat: diskriminerende holdninge, politiet er lukket og integrerer i for liten grad minoriteter og at alle må få lov til å utøve sin religion. Er du verkelig så undermåls? Bare en islamistisk fundamentalist som forakter det norske folks kultur, lover og regler er idiotisk nok til å komme med en slik uttale. Ja, bare å tenke tanken likestiller jeg med landssvik. Har du ikke fått med deg at politiet har et uniformsreglemang som skal følges av alle innen politiet?
Politiet er luket osv. Er du så korket at du ikke kan forstå at det er arbeiderene som skal innrette seg etter de regler som gjelder for alle nordmenn på den arbeidsplassen de søker å jobb?
Politiet integrerer i for liten grad minoriteter. Dette er vas og drittprat. Kan du vise til ett tilfelle? Selv om du er en muslim så må du vell forstå at det ikke går an å integrere en person som ikke selv vil la seg integreres. Alle må få lov til å utøve sin religion. Ja,så klart. Er det kanske noen som har nektet deg å be til Allha kanske? Selv milli-oner av islamtroende sier at hijab ikke er et plagg som Koranen påbyr men blir forlangt av ekstre-mistiske ledere, fundmentalister, om du vil.
Du er selv leder av Muslimsk studentsamfunn. Hvorfor et eget studentsamfunn for islamister??? Er ikke det norske godt nok?????
Og du snakker om intergrering, di dumme merr Muslimene har fått alt for mange særregler her i landet. Dere har selv frivilligt trengt dere inn på oss så kan dere ikke leve her fordi dere ikke får særregler så reis tilbake til hjemlandet, der alt var så mye bedre. Vi skal ikke savne en eneste muslim. Det er på tide dere holder kjeft og innrette dere etter vårt system. Nå er det nok gnåling, ja, det er mer enn nok for lenge siden!!!!!

Leisha Camden said...

'Hvor dum går det an å bli?'

Så direkte svar hadde jeg faktisk ikke ventet meg ... !! Du, Anonym, er det mulig at du faktisk er så avsindig tjukk i huet som dette innlegget gir inntrykk av?? Kan det være mulig?

Hva babler du om? Hvem er det du prater til? Jeg er ikke Bushra Ishaq! Ærlig talt, du forstår det, ikke sant? Jeg er en tilfeldig blogger som synes at Bushra Ishaq er en patetisk tulling. Men hun er tydeligvis ikke den eneste.

Seriøst, hva er det du driver med. Start din egen blogg ... eller send en mail til Ishaq med meningene dine. Jeg var fristet til å slette hele kommentaren din, for den er virkelig noe av det mest bisarre jeg har opplevd her. Men jeg skal la den stå, som et lite minne over ... ja, hvor dum det egentlig går an å bli.

Vennligst bemerk: jeg sier ikke at jeg er uenig med deg. Noe som burde være åpenbart for enhver normalt utrustet leser. Du har mange skrivefeil, men også en del gode poenger (dog ikke særlig originale). (Bortsett fra dette med tankekriminalitet, selvsagt.) Men måten denne kommentaren er skrevet på får den til å virke som om den kommer fra en gjennomført skrulling. Synd.

Torgny said...

Interessant utvikling... Det er tydelig at tullinger kommer i alle sjatteringer. Jeg er helt enig i at Bushras uttalelser stort sett er vissvass. Men likevel ikke i den grad at jeg anser henne som en intellektuell undermåler. Slik sett er hun i "godt" selskap med f.eks. Akademikernes Kommunistiske Parti, som hyllet Pol Pot, Stalin og diverse andre massemordere på 70-tallet.

"Anonym" er på sin side åpenbart en språksvak dyslektiker. Ikke at det nødvendigvis er noe galt i det. Men i tillegg målbærer ha/un så mange islamofobe holdninger at en vanlig, oppegående leser ikke har noe annet valg enn å anta at det dreier seg om et særdeles sørgelig tilfelle av en backbencher fra Frp's mørkeste avkroker...

Og Leisha: Jeg syns bloggen din ofte har mange interessante synspunkter. Dem kan man like - eller mislike. Slik skal det være. Men at du i det hele tatt antyder en viss støtte til enkelte av Annonnyms holdninger, er etter min mening med på å undergrave de mer balanserte og velfunderte synspunktene som du (og i all beskjedenhet: jeg) ønsker å representere

Leisha Camden said...

Hei Torgny, takk for seriøst innspill. Det setter jeg pris på. Ja, tullinger finnes overalt. Jeg er villig til å gå så langt som til å si at vi er omgitt av dem. :-(

Jeg mener at Bushra Ishaq enten er utrolig dum, eller også er ikke denne saken det den ser ut som. Måten hun argumenterer på hører hjemme i barnehagen, det er pinlig å høre på henne. Hun burde bli utledd av debattene, jeg fatter ikke at hun ikke har blitt satt på plass for lenge siden. Utgangspunktet for saken er veldig merkelig - en kvinne i Sandnes ønsker å bli politi, sies det, men man ser jo lett på henne at hun kommer aldri inn på politiskolen. Hun er nesten helt garantert i altfor dårlig form til det. For ikke å nevne at hun sikkert ikke kan svømme. Så hvorfor kaste bort tida si? Og debatten som har fulgt har fått den jevne nordmann til å sette kaffen i halsen og i all sannsynlighet bli klart mer negativ til muslimer enn h*n var fra før. Så hvem tjener egentlig på dette? Jeg tror mer og mer at det stikker noe under her.

Anonym er åpenbart en ganske tragisk personlighet som har altfor få å prate med og som sannsynligvis sliter med en del ting. Men sånn er det, det finnes en del sånne. Et fritt land etc. Jeg reagerer litt på bruken av ordet 'islamofobi' - det er et sterkt 'overbrukt' ord nå om dagen. Å være kritisk til islam betyr ikke at man har noen slags fobi. Islam er jo faktisk ekstremt kritikkverdig. (I likhet med de aller fleste religioner, selvsagt ... men p.t. er islam klart den verste.) Det å kalle dem som er kritiske til islam for islamofobe - å prøve å sette den merkelappen på dem - det er i min mening en farlig hersketeknikk.

Ja, jeg er enig med Anonym på noen punkter. Jeg synes faktisk det er merkelig om ikke de fleste normalt oppegående mennesker er det. Dette gjelder følgende punkter:

Politiet har et uniformsreglement og det skal følges av alle. (Noe som ikke er diskriminering, men det stikk motsatte.) Ansatte skal (innen lovens grenser) innrette seg etter arbeidsgivers regler eller finne seg et annet arbeidssted. Ingen nekter noen av Norges innbyggere å be til Allah eller Poseidon eller FSM eller noen annen gud - Ola Nordmann ønsker bare ikke at slikt skal foregå i det offentlige rom, og reagerer negativt på forsøk på å fremtvinge det. Mange muslimer vil si seg enige i at hijab ikke er et religiøst plagg og at koranen ikke påbyr kvinner å dekke til håret sitt. Og det går virkelig ikke an å integrere en person som ikke selv ønsker å bli integrert. Så ja, jeg er enig med det Anonym sier hva dette angår. Og jeg tror dessuten at det norske politiet slett ikke er så dårlige til å integrere minoriteter som Ishaq og hennes kumpaner påstår; tvert imot har jeg inntrykk av at de har gjort en god innsats på det området.

Jeg vet ikke om jeg noen gang har sagt at jeg ønsker å representere balanserte synspunkter ... ? ;-) Det jeg ønsker er å representere de synspunktene jeg faktisk har. Om andre så synes at de ikke er balanserte og velfunderte, så får det stå for deres regning. Jeg er ikke sikker på at jeg er enig i at balanse er det som bør etterstrebes i enhver sak. Faktisk, nei, jeg er ikke enig i det. I hijabsaken bør alle fornuftige mennesker si et klart og tydelig nei til disse snikfundamentalistene som ønsker å innføre noe helt uhensiktsmessig på en arena der det absolutt ikke hører hjemme, og ikke minst, som ønsker å fremtvinge aksept for en irrasjonell og uakseptabel form for argumentasjon i den offentlige debatten i dette landet.

Staten har ingen plikt til å hjelpe den enkelte å oppnå sine drømmer. En kvinne som krever å få bruke hijab til sin politiuniform, ellers kan hun ikke bli politi, har en så mangelfull forståelse av politiyrket at hun allerede på det grunnlag er uskikket til det. Ikke minst fordi det hun faktisk sier er at hun må dekke til håret sitt når hun er ute blant folk, for at det sitter en usynlig mann i himmelen som blir sinna hvis hun ikke gjør det. Nei, vet du hva - fuck that shit. Serious debate argument FAIL.