Thursday, May 29, 2008

Mer moro med bensinprisene, del 4

Debatten ruller videre! Jeg bare må slenge inn noen flere gullkorn her, det vil ingen ende ta. Dette fortjener å bevares for ettertiden.

En person mente at økning i bensinpris ikke er noen krise, for så mye bensin bruker man tross alt ikke, og her har dere regnestykket, skrev han ... sånn omtrent. Han tok utgangspunkt i seg selv som bruker én tank i måneden. En annen person ble 'Forbannet' og svarte ham slik:

Din kommentar forklarer nettopp hvorfor noen ikke er i stand til å forstå at noen virkelig har behov for å bruke bilen. Jeg bruker ca 5-7 tanker i mnd, og tanken rommer 60 liter, og nei, jeg har ikke noe bensinsluk til bil. En enkel caddy 2008 mod, varebil, som bruker ca 0,4-0,5 på mila. La vi bruke ditt regnestykke, altså 250,- i mnd som følge av dyrere bensin/diesel. Så kan vi gange dette opp med 6 = 1.500,- x 12 = 18.000,- Så sier du sikkert: " hva med å bruke bilen mindre?" hmmm. godt spm, men det innebærer at jeg må skifte jobb, ettersom dette er kjøring til og fra jobb. Annen jobb? veldig lite alterativer der jeg bur. Nei det er på tide å stikke fingeren i jorda. Som valgt politiker må en vere i stand til å sette seg inn i situasjonen til andre en seg selv.

Han fikk følgende kongesvar fra en som kaller seg 'Bengt', som forøvrig har lagt inn flere gode inlegg i denne debatten. Jeg er så enig med ham!!

Hadde vært topp om denne økningen i bensinpris kunne få deg til å endre transportvanene dine. Om du virkelig har så lang vei til jobb så er det på tide å gjøre noe med det. Hva med jobbe én dag mindre og heller litt lengre de andre dagene? Eller du kan selvsagt flytte nærmere en jobb. Du kan jo til og med gå ned 100.000 i lønn og fremdeles komme positivt ut av det hvis du kan gå til den nye jobben. Din tiltaksløshet bryr meg ikke.

C. Nordtvedt, en person med en fungerende hjerne, skriver under overskriften Bensinprisen er der den skal være:

For det første er det slik at om man korrigerer for kjøpekraft, så vil man se at Norge har den nest billigste bensinprisen i Europa. For det andre så er det slik at om vi sammenligner dagens bensinpris men den vi hadde for ti år siden, og tar høyde for den generelle lønnsøkningen i samfunnet, vil vi også se at bensinprisen er om lag tre prosent lavere i dag enn hva det var for ti år siden.
Altså, til tross for hva mange tror fordi antallet kroner per liter når du skal fylle opp tanken har blitt høyere, utgjør drivstoffutgiftene en mindre del av månedslønnen/årslønnen din i dag, enn hva tilfellet var for noen år siden. Faktisk har utviklingen av de norske bensinprisene fra 1998 til 2005 vært mer beskjeden enn prisstigningen i mange andre land.
Anbefaler alle å ta et oppgjør med bensinmytene.


Til slutt en virkelig sannhet, fra 'trippelf':

Ikkje snakk om ekstreme priser
før bensinen koster det samme som en bussbillett.

No comments: