Monday, May 19, 2008

Noen ganger blir jeg altså så provosert ...

... over bare små filleting. Dette er et virkelig stjerneeksempel. 'Grevlingbarn'?? De reddet 'grevlingbarn'?? Unnskyld meg, men hva i HÆLVETE er 'grevlingbarn' for noe???

JA, jeg er rar i hodet mitt, men jeg blir altså så forbanna når jeg leser sånt som dette. Man ser for eksempel iddioter på dyrenett.no som skriver i annonsene sine at 'nå har rotta mi fått barn' og lignende stupiditeter ... men da er det jo snakk om nedsnødde tullinger som ikke kan skrive skikkelig norsk engang. Når journalister i landets største aviser gjør det, da blir jeg faktisk bekymra. (VG gjorde akkurat det samme. Men i oppfølgingsartikkelen klarte de da i hvert fall å få det til riktig.)

Mennesker er de eneste som får barn!! Dyr får unger. I mange tilfeller finnes det også mer spesifikke ord - for eksempel får hunder, ulver og grevlinger (blant andre) valper. Det er altså så forskrudd å begynne å blande sammen disse begrepene. Nesten litt skremmende når folk gjør det. Da 'grevlingbarn'-artikkelen var på forsiden av VG på nett tidligere i dag var det en artikkel litt lenger ned om at tusenvis av barn er døde i Kina, etter jordskjelvet. Det er jo aldeles grusomt. Men ikke så ille hvis det bare er rottebarn!! Og hvordan skal man kunne vite hva det dreier seg om hvis alt skal være 'barn' og dyrs avkom ikke skal skilles fra våre??

Bare så ingen tar feil: jeg mener absolutt at dyr også har og bør ha rettigheter. Faktisk langt flere enn hva de har i dag. Men denne typen av begrepsforvirring tjener absolutt ingenting til.

3 comments:

KAS said...

Tenkte på deg med en gang jeg leste den overskriften i VG. Jeg bare visste du kom til å få krampe... ;-)


(Og for the record er jeg self helt enig, SELV OM uttrykket "degusbarn" har forekommet...)

Leisha Camden said...

Uff, jeg er så gjennomsiktig ...

Jeg kan tilgi deg for 'degusbarn' (i hvert fall den ene gangen) for det skjedde jo i en ganske opphetet debatt ...

;-)

Leisha Camden said...

Rettelse til meg selv: I tilfelle noen skulle bli villedet av denne posten, så mener jeg selvfølgelig ikke å indikere at journalister i landets største aviser kan skrive skikkelig norsk.